Artists for Related Realities exhibition announced
Related Realities -näyttelyn taiteilijat julkaistu

Related Realities -näyttelyn taiteilijat julkaistu

Backlight-valokuvafestivaali on yksi Pohjois-Euroopan vanhimmista ja laajimmista kansainvälisistä valokuvafestivaaleista. Backlight-triennaalin kuudennestoista vuosi on laajamittaisempi kuin koskaan, ja se toteutetaan Tampereella 4.9.-8.11.2020.

Backlight2020-festivaalin taiteilijat ja valokuvaajat asettavat esille valokuvatöitä, installaatioita, lisättyä todellisuutta, virtuaalitodellisuutta ja multimediaprojekteja jotka tutkivat ja löytävät tieteen, taiteen ja teknologian avulla yhteyksiä maailmamme realiteettien moninaisuuksien välillä. 

 

Carlos Trancoso, ANN, 2020

Carlos Trancoso, ANN, 2020 Videoprojektio polymeripyramidiin


Backlight2020 - Related Realities -festivaalin päänäyttely tulee olemaan Galleria Himmelblaussa 4.9.-1.11.2020. Näyttely kysyy: Miten eri todellisuudet suhtautuvat - tai eivät suhtaudu - toisiinsa? Jos on olemassa eri todellisuuksia, voimmeko luottaa todellisuuteen totena? Saimme runsaasti yli 600 hakemusta Related Realities -näyttelyiden avoimessa haussa. Kansainvälinen kuraattoritiimimme - Arianne Koek (Iso-Britannia), Lars Willumeit (Sveitsi), Maija Tammi (Suomi) ja Hannu Vanhanen (Suomi) - valitsivat heistä 23 taiteilijaa, ja meillä on nyt suuri ilo julkaista heidät teille!

 

John Angerson (Englanti)
Marjolein Blom (Hollanti)
Guilherme Gerais (Brasilia)
Chirag Jindal (Aotearoa-Uusi-Seelanti)
Karl Ketamo (Suomi)
Sjoerd Knibbeler (Hollanti)
Karina-Sirkku Kurz (Suomi)
Michel Le Belhomme (Ranska)
Marie Lukasiewicz (Ranska)
Sami Lukkarinen ja Roope Mokka (Suomi)
Andrei Nacu (Romania)
Sarker Protick (Bangladesh)
Andy Sewell (Englanti)
Daniel Stier (Saksa)
Sameer Tawde (Intia)
Carlos Trancoso (Portugali)
Miia-Mari Virtanen (Suomi)
Saana Wang (Suomi)
Timo Wright (Suomi)
Sheung Yiu (Hong Kong)
Ksenia Yurkova (Venäjä)
Alba Zari (Italia/Thaimaa)

 

Lisätietoa Backlight2020-näyttelyistä on saatavilla pian. Space Works -näyttely toteutetaan 12.9.-8.11. Tampereen Taidemuseolla, Visual Catalysts -näyttely 25.9.-18.10. Kulttuuritalo Laikulla, Bénédicte Vanderreydt's in Utero -näyttely 4.9.-28.9. Galleria Nykyajalla, ja Light in the Tunnel -näyttely 4.9.-31.12. Ratinan tunneligalleriassa. Sisä- ja ulkonäyttelyidemme lisäksi festivaaliin sisältyy portfoliokatselmuksia sekä luentoja ja seminaareja valokuvauksesta, tieteestä ja teknologiasta. 

Backlight2020 suunnittelee festivaalin kaikkien koronavirusta koskevien suositusten mukaisesti. Voit tarkistaa viimeisimmät koronavirusta koskevat tiedot täältä: koronaviruspäivitykset