The call is OPEN for Backlight 2020
Haku Backlight2020-festivaalia varten on AUKI

Haku Backlight2020-festivaalia varten on AUKI

Backlight 2020

Backlight-valokuvafestivaali on yksi Pohjois-Euroopan vanhimmista ja isoimmista valokuvafestivaaleista. Valokuvakeskus Nykyajan joka kolmas vuosi järjestämä festivaali esittelee sosiaalisesti ja globaalisesti tärkeää nykyaikaista valokuvataidetta.

Kuudentenatoista järjestämiskertanaan triennaali pysyy uskollisena uraauurtavalle hengellensä vuoden 2020 festivaalin teemalla: Related Realities. Kuudestoista Backlight-valokuvafestivaalitriennaali rakentaa esittelytilan erinomaisten valokuvataiteen tekijöiden ja tiedemaailman tutkijoiden töille.

Avoin haku

Backlight-valokuvafestivaali toivottaa hakemukset näyttelyä varten tervetulleeksi avoimen haun kautta. Kutsumme kaikenikäiset- ja kansalaiset taiteilijat hakemaan teemaan liittyvillä töillä 1.6.-31.10.2019. Haku on auki yksilöille ja kollektiiveille ympäri maailmaa ja on täysin ilmainen.

Hakemisesta kiinnostuneita pyydetään lukemaan Related Realities -teeman pääpiirteet ja hakemaan netin kautta. Taiteilijoiden tulee osana hakemustaan kirjoittaa selitys siitä, miten hakemuksen työ sopii teemaan. Projektikuvaus- ja sen tiivistelmä-kentät ovat tarkoitettu tätä varten.

Backlight 2020: Missä ja milloin?

Backlight aukeaa syys-lokakuussa 2020 (tarkat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin) Tampereen kaupungissa ja sen läheisyydessä. Päätapahtumapaikat ovat Tampereen Taidemuseo, Galleria Himmelblau ja Kulttuuritalo Laikku. Tapahtumaa tukevat tapahtumapaikat (jotka varmistetaan myöhemmin) ovat mm. Valokuvakeskus Nykyaika ja muut galleriat, sekä julkiset tilat kuten Ratinan ostoskeskus ja Tampereen yliopiston kampus.

Työt jotka lähetetään postin kautta festivaaleille tulee olla lähetysvalmiit viimeistään kesäkuussa 2020. Paikan päällä tulostettavien töiden tulee olla tulostusvalmiit samaan määräaikaan mennessä.

Miten haet

Projektit voidaan lähettää osaksi hakua vain nettihakemuksen kautta. Kuvat tulee lähettää yhdessä täytetyn hakemuslomakkeen kanssa viimeistään 31.10.2019.

https://opencall.fi/