Backlight 2020 open call jury
Backlight2020-festivaalin avoimen haun raati

Backlight2020-festivaalin avoimen haun raati

Esittelemme ylpeänä Backlight'20-festivaalin avoimen haun kansainvälisen raadin:

Ariane Koek on kansainvälisesti aktiivinen brittiläinen tuottaja, kuraattori, konsultti ja kirjoittaja - sekä "tunnistettu maailmanjohtaja tieteen ja taiteen aloilla" (Andrea Bandelli, Science Gallery Internationalin johtaja). Hänen erikoisalaansa on eri aloja yhdistävien ohjelmien, residenssien, tapahtumien ja työpajojen alullepano, suunnittelu ja kuratointi. Hänet tunnetaan myös niin kehittyneiden kuin nuorten luovien tekijöiden kannustamisesta ja kehittämisestä eri aloilla.

Maija Tammi on suomalainen taiteilija ja taiteen tohtori, jonka valokuvat, videot ja installaatiot tutkivat kuvotuksen ja kiehtovuuden sekä tieteen ja estetiikan liminaalisia alueita. Hän tekee säännöllisesti yhteistyötä tieteilijöiden ja muusikoiden kanssa. Tammi on esimerkiksi tehnyt visuaalista tutkimustyötä liittyen biologisesti kuolemattomiin syöpäsoluihin ja ihmiseltä näyttäviin robotteihin, ja luonut ulkoavaruutta muistuttavia kuvia mikroskooppisesta aineesta.

Hannu Vanhanen on Tampereella toimiva kuraattori, valokuvaaja ja kirjoittaja. Hän on Backlight-valokuvafestiaalin johtaja (2019-) ja visuaalisen viestinnän dosentti Lapin yliopistossa (2010-). Vanhanen on toiminut kuvajournalismin lehtorina ja professorina Tampereen yliopistossa, sekä luennoinut ja opettanut valokuvausta ulkomailla.

Lars Willumeit on Sveitsissä toimiva itsenäinen kuraattori, kirjailija, taideopettaja ja kuvatoimittaja. Hän on työskennellyt valokuvan alalla sen monissa muodoissa vuodesta 1993 asti, ja on tällä hetkellä kuraattori Musée de l'Elyséessä Lausannessa. Willumeitillä on sekä sosiaaliantropologian että kuratointiopintojen tutkinto, ja on kiinnostunut valokuvasta, dokumentarismista, edustusmuotojen valtajärjestelmistä ja visuaalisista kulttuureista.